Ayuntamiento de Monóvar

El passat dilluns, 10 d’octubre, dues representants de la Xarxa Salut de Monòver, Encarnación Álvarez i Reme Albert, acompanyades per la Coordinadora de l’Àrea de Benestar Social i Sanitat de l’Ajuntament de Monòver es van reunir amb el Director Provincial de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) d’Alacant i el Coordinador dels CAISS a la província.

Aquesta trobada va estar motivada i sol·licitada per diversos col·lectius socials locals, després de repetides queixes de la ciutadania relacionades amb la dificultat d’accedir físicament, telefònicament o digitalment, a l’INSS.

Així, des de l’Àrea de Benestar Social, Igualtat, Sanitat, Convivència Intergeneracional i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Monòver es va gestionar una reunió al respecte.

En el transcurs d’aquesta, els directius de l’INSS van assessorar a les representants sobre determinades estratègies d’ús del web de la institució i van posar a la seua disposició una adreça de correu electrònica per a mantenir el contacte directe amb l’entitat.

De la mateixa manera, el Director Provincial va informar que “qualsevol gestió o notificació que es produeix sobre qüestions diverses en la relació del ciutadà amb l’INSS, es registra automàticament en la seua Carpeta Ciutadana o a les notificacions que es pengen a la Seu Electrònica de l’Entitat, dins el compte de l’usuari o usuària”.

Així mateix, va remarcar “la importància de que la ciutadania mantinga un canal telemàtic de contacte amb l’administració que garantisca la comunicació directa i immediata”, com ara, la Carpeta Ciutadana o els comptes de l’usuari.

En l’actualitat “l’accés de la ciutadania a l’INSS pot realitzar-se “mitjançant la Seu Electrònica utilitzant diverses formes: Certificat electrònic, el Sistema Clave o un innovador sistema de Selfie que identifica al ciutadà solament amb la foto del seu rostre”, com va afegir el Director Provincial.

En aquest sentit, els representants de l’INSS van avançar que hi ha un projecte per a dur endavant “un sistema de videoconferències que garantirà una major proximitat entre el ciutadà/na i el funcionari/a de l’INSS”.

Per altra banda, els funcionaris van explicar les garanties que l’INSS manté en totes les seues gestions relacionades amb la “no interrupció de rendes”, així com en totes aquelles prestacions “de protecció a la família, fins al punt d’arribar a resoldre jubilacions en 10 dies o mantenir determinades prestacions fins que es resolguen definitivament aquelles que les substitueixen, com ara l’Ingrés Mínim Vital o altres prestacions per fill menor a càrrec o major amb discapacitat”.

Cal remarcar que els representants de l’INSS van reconèixer que “estan superats pels tràmits que ha suposat l’Ingrés Mínim Vital (IMV)”. Per aquesta raó, “s’ha ampliat la plantilla del personal en diversos centres com ara el de referència per a Monòver, que és l’INSS d’Elda”.

Finalment, els directius es van posar a disposició del municipi de Monòver per a qualsevol tipus de dubtes o gestions que es troben dins la seua responsabilitat i afecten a l’interès general de la ciutadania.

Des de l’àrea de Benestar Social i Sanitat de l’Ajuntament de Monòver, “agraïm l’atenció que vam rebre, així com l’assessorament i les informacions de gran interès que ens van aportar per a millorar la relació actual de la ciutadania amb l’INSS, sobretot, a través de mitjans digitals i electrònics”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí