La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Monòver, ha previst, un any més, una àmplia i variada programació cultural al voltant de la celebració de la tradicional Fira de Santa Caterina.

Enguany, tornarà la celebració amb normalitat d’aquesta fita tan remarcada al calendari monover, ja que l’any passat encara es va viure amb algunes restriccions.

Els actes centrals d’aquesta festa estan previstos per als dos darrers caps de setmana de novembre. No obstant això, són moltes les propostes preparades durant tot el mes. Com és habitual, les presentacions de llibres tornen a tenir un pes important dins l’agenda cultural d’aquest mes, on també els contes, la dansa, el teatre, la fotografia i la música tenen una presència rellevant, així com els actes propis lligats a aquesta cita com ara la mateixa Foguera de Santa Caterina.

Des de finals d’octubre i fins al 27 de novembre es podrà visitar als carrers propers a la Plaça de la Sala, la mostra col·lectiva Balconades 2022, que enguany versa sobre la Cultura Popular i on ha participat un gran nombre de persones.

La primera presentació es durà a terme el 4 de novembre a les 20:30h en la Casa de Cultura i els assistents podran gaudir de la presentació de l’obra «Férvido«, un Foto Llibre de Salva Vidal i editat per l’Ajuntament de Monòver i la Diputació d’Alacant.

Altre dels atractius de la Fira és l’oferta teatral i musical seleccionada per a enguany. Així, el dissabte 5 de novembre, arribarà a les taules del Teatre Principal «Grease, unidos siempre», un musical en el què s’han unit Puro Teatro i la Banda de l’Escola de Música de «La Artística». Hi haurà dues sessions, a les 18:00h i a les 20:30h i l’entrada és de 6 euros per persona. La recaptació anirà destinada íntegrament a l’Escola de Música.

Per altra banda, el diumenge, 6 de novembre cap al migdia s’inauguraran uns monuments en memòria de les persones represaliades per la dictadura franquista a la Plaça de Bous i el cementeri. Hi haurà diversos parlaments, una ofrena floral i un concert del cantautor Txus Amat.

El 10 de novembre, l’Associació de Mestresses de Casa de Monòver, en col·laboració amb la Biblioteca Pública, portaran a la Casa de Cultura la presentació del llibre «Yo, trovador», d’Álvaro Rubio Arnás, amb una narració de relats per a adults. Serà a les 19:00 de la vesprada. Un dia més tard, José Corbí, president de l’Associació d’Estudis Monovers presentarà el llibre «Marieta i Meio«. A les 20:00h a l’Auditori Antonio J. Ballester.

Pel que fa a la música, com és ja tradició, el 12 de novembre a les 20:00h l’Orquesta de Pulso y Púa «Francisco Alvillar» oferirà al Teatre Principal un concert, amb un variat repertori. L’entrada serà lliure i l’agrupació monovera estarà acompanyada per l’Orquestra de Corda Polsada Societat Musical Alboraya.

Uns dies més tard, 16 de novembre, la Biblioteca Pública oferirà una nova Hora del Conte, amb «Contes i Cançons», a càrrec de Carles Llinares. A les 18:00h a la Sala Infantil de la Biblioteca Pública, a Casa de Cultura.

El 18 de novembre tres són les activitats previstes:

Per una banda, a les 19:30h s’inaugurarà l’exposició del Grup Fotogràfic de Monòver. Es podrà visitar fins al 2 de desembre al Kursaal Fleta.

Per altra banda, aquest any, l’escriptor i mestre Paco Corbí, presentarà un nou llibre, «El primer cas de Tonico l’inspector i altres contes«. Paül Limorti serà l’encarregat de presentar aquesta obra i els Germans Ballester oferiran diverses peces musicals. Serà a les 20:00 hores a la Casa de Cultura.

A més a més, aquest dia a les 19:00h s’inaugurarà la Fira Medieval per les immediacions de la Plaça de la Sala i l’Església. Una fira que disposarà de paradetes d’artesania i activitats d’animació i que es podrà visitar durant tot el cap de setmana, és a dir, fins al 20 de novembre.

El 19 de novembre a les 18:30h muntarà el teló del Principal «Los viajes de Bowa», un espectacle de circ «on la màgia, les acrobàcies aèries, l’humor i la poesia són companys d’aventures de Bowa», com expliquen des de Cultura. El preu de l’entrada és de 4 euros.

El 24 de novembre, els espectadors podran gaudir d’una proposta de dansa i teatre participativa i personal que treballa la violència de gènere. Es tracta de «Bésame 2.0″, de Pepa Cases. Es durà a terme a les 20:00h a la Casa de Clutura i l’entrada serà lliure.

Des del 25 al 27 de novembre, les paradetes de la Fira Artesanal es traslladaran al Passeig de les Moreres des de les 18:00 de la vesprada. El 25 de novembre, a les 19:00h, coincidint amb la celebració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, es llegirà un manifest des de la Plaça de la Sala.

Seguidament, a les 19:30h, els monovers i monoveres podran participar en un Correfoc de la Colla de Dimonis Emplomats a la Plaça de la Sala i, a continuació, la Foguera de Santa Caterina i la processó cívica de la Santa. Comptarà amb la participació de la Junta Festera, la Cort d’Honor de les Festes de Setembre 2022, la Colla de dolçainers i tabaleters El Xirivell i la Muixeranga del Vinalopó.

Un dia després, el 26 de novembre, l’espectacle «Migrare«, arribarà al Principal a les 20:00h, de la mà de la Cia. Maduixa Teatre, per a commoure als assistents, ja que és una història «que explora els límits de l’equilibri amb el moviment». Hi ha dues entrades de 6 i 8 euros.

Finalment, el 28 de novembre, a partir de les 10:00h i fins a les 14:00h, la Plaça de la Sala acollirà a les diferents associacions i llibreries que participen enguany en la Fira del Llibre. Els menuts podran gaudir dels Nanos i Gegants, amb la Colla El Xirivell, i a les 12:00h. al Saló de Plens es lliuraran els premis del concurs de narrativa on els escolars mostren la seua creativitat literària sobre La Fira.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí