Les Regidories de Festes i Cultura de l’Ajuntament de Monòver han anunciat la programació nadalenca prevista per a les pròximes setmanes.

Una programació que donarà inici el pròxim 7 de desembre amb la tradicional festa “Encén el Nadal”, just quan s’inaugura l’enllumenat nadalenc. A la Plaça de la Sala hi haurà “música en directe i xocolata calenta”, com expliquen els organitzadors. A més a més, hi haurà una ludoteca amb jocs de fusta i la música del grup Pim Pam Plum.

A més a més, com ja s’ha anunciat anteriorment, coincidint amb aquesta data s’ha preparat el I concurs de nadales, una convocatòria amb la qual s’anima a participar a grups escolars, d’amics, famílies, companys de treball, veïns…, i en general a tots aquells que vulguen donar la benvinguda al Nadal cantant aquella nadala que més els agrade. La decoració correrà a càrrec de l’artista faller Pedro Espadero, “dues estructures elaborades artesanalment amb motius nadalencs que se situaran al costat de les portes de l’Ajuntament i que simbolitzen uns grups de motxillers”, com asseguren.

Pel que fa a la resta de programació de Nadal, molts són els actes programats des de l’Ajuntament, com ara l’exposició de pintura “Ritmos cromáticos VII Mosaico”, de Garbis Adrian Hofman, que acollirà la Sala d’Exposicions del Kursaal Fleta. S’inaugurarà el 9 de desembre. Aquesta mostra es podrà visitar fins al 30 del mateix mes. El mateix dia es durà a terme la presentació del llibre «Itineraris de Memòria Democràtica en la província d’Alacant. Monòver», de José Ramón Valero Escandell, al Club de Convivència.

Al dia següent, el 10 de desembre, Esclafit Teatre presentarà “Germans”, una comèdia amb situacions i diàlegs hilarants, amb aquell punt de tendresa i risc que es troba sempre present en els textos de Pasqual Alapont. Es durà a terme al Teatre Principal i el preu de les entrades serà de 8 i 6 euros.

Per la seua banda, el dilluns, 12 de desembre a les 19:00 hores la Casa de Cultura acollirà un encontre amb l’escriptora Carmen Moraga, activitat organitzada per la Biblioteca Pública. El 16 de desembre l’AEM presentarà una nova edició de la Revista Monóvar, serà a les 20:00h en el Kursaal Fleta. L’autora de la portada d’aquesta edició nadalenca és la monovera María José Giner Vicent.

El mateix dia, a les 17:30h la Biblioteca Pública ha organitzat un Taller d’Arbres de Nadal a la Casa de Cultura.

Del 16 al 22 de desembre, la música serà la protagonista a Monòver, ja que es duran a terme les tradicionals audicions de l’alumnat de l’Escola de Música de Monòver i el concert de cloenda a càrrec de la Banda Escola i el Cor de l’Agrupació Musical La Artística. Les audicions dels dies 19, 20 i 22 se celebraran a l’Auditori de la Casa de Cultura a les 20:00 hores, mentre que el concert del dia 16 de desembre s’oferirà al Teatre Principal.

El dissabte, 17 de desembre,  la Junta Festera tornarà a oferir el Betlem Vivent a les 19:00h en el Jardinet de l’Església. Un poc més tard, a les 20:30h, l’Agrupació Musical La Artística oferirà el Concert de Nadal. El preu de l’entrada és de 5 euros.

El 21 de desembre, torna l’Hora del Conte amb “Contes de Nadal”, de Xelo Ribes. Una activitat organitzada per la Biblioteca Pública i que es durà a terme a les 18:00 hores.

El dimarts, 27 de desembre, l’Església de Monòver acollirà un concert d’orgue i dolçaina a càrrec del Grup Ternari, una activitat subvencionada per la Diputació d’Alacant. Serà a les 20:30 hores i l’entrada és lliure.

El 28 de desembre, per la seua banda, a les 18:30h, s’oferirà una nova edició de Cinema en valencià amb la pel·lícula «Raya, l’últim drac», de Walt Disney, i el 4 de gener, es gaudirà de «Llunàtics», de Flins i Pinículas, amb la col·laboració d’Escola Valenciana.

Un dia més tard, el dijous, Félix Albo torna a Monòver per a oferir noves Històries per a adults sota el nom «Arboles«. A les 21:00h a la Casa de Cultura. Les entrades tenen un preu de 2 euros.

La Fireta de Nadal arriba un any més a la ciutat i, durant dos dies, el 29 i 30 de desembre, tallers, espectacles, parades i atraccions ajudaran a celebrar el Nadal en família al Pavelló Esportiu.

El 30 de desembre serà un dels dies més especials, ja que l’Herald Reial visitarà Monòver per a arreplegar les cartes dels xiquets i xiquetes. A les 17:00h arribarà a la plaça de Bous i anirà al Pavelló, on es podrà gaudir de música, jocs i xocolatada, amb la Junta Festera i la Colla del Xirivell.

La Cavalcada dels Reis Mags de l’Orient posarà el punt final a aquesta programació especial nadalenca. Una Cavalcada que comptarà, com de costum, amb la música de la Colla el Xirivell i La Artística, grups de ball, pastorets, el Naixement i els ajudants de ses Majestats. La comitiva començarà a la Venda de Blai i acabarà amb el tradicional parlament dels Reis Mags des de la balconada de l’Ajuntament de Monòver.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí